HUS & HJEM

Elektrisk anlegg

Det elektriske anlegget inkluderer alt elektrisk som er installert i bygget. Moderne bygninger har ofte større elektriske anlegg enn eldre.

Hva bør du tenke på

Når du skal planlegge det elektriske anlegget er det viktigste du kan gjøre å gå gjennom hva du trenger strøm til, og hvor i bygningen du skal bruke strømmen. Det er det som avgjør hva elektrikeren skal installere. Våre elektrikere hjelper deg med denne planleggingen.

Vi har smarthus-løsninger for nye og eksisterende boliger.
Hjemmeautomasjon er i dag langt mer enn lys- og varmestyring. En smarthusløsning gjør hjemmet til noe helt spesielt, og gir komfort, trygghet og sikkerhet i hverdagen.
Smarthus vil også kunne gi lavere strømforbruk og dermed besparelser i energikostnader. Og kanskje drømmer du om å kunne styre huset fra mobil eller nettbrett både hjemmefra og når du er på reise?
Vi leverer både trådbundne og trådløse løsninger som muliggjør smarthusløsninger i alle typer boliger, også eksisterende.

Vi har kompetanse på solenergi, og kan tilby installasjon og vedlikehold av solsystemer til din bolig. Vi installerer også energistyringssystemer og batterier for energilagring. En grønn bølge er over oss og vi er med på utviklinga!

Alt som er en del av den faste elektriske installasjonen er det en elektriker som må installere eller bytte. Men det er noe du kan gjøre selv, og det er beskrevet på sikkerhverdag.no. I all hovedsak er det sånn at du selv kan fikse det som ikke er en del av det elektriske anlegget, som f.eks. noen støpsler og deksler. Du kan ikke gjøre deler av en installasjonsjobb selv, for så å få en elektriker til å koble det til det elektriske anlegget.

En el-kontroll gir ikke bare trygghet i forhold til brannsikkerhet, det lønner seg også økonomisk. Gjennomfører du godkjent el-kontroll på det elektriske anlegget og utbedrer feil og mangler får du gode rabatter pr år på boligforsikringen din hos de fleste forsikringsselskaper.

Spør oss om elektrisk anlegg

Vi hjelper deg gjerne med å finne løsninger du er fornøyd med.