Hvorfor bør du ha komfyrvakt?

Nesten halvparten av alle husbranner starter i forbindelse med matlaging viser tall fra DSB. Brann- og redningsvesenet hadde 3 547 brannutrykninger til boliger i Norge i 2018. Hele 45 prosent av utrykningene skyldes komfyren, det vil si nesten halvparten av alle utrykkninger!

Mange av disse hendelsene skjer på dagtid hos eldre, men om en hendelse skjer nattestid er det fare for liv og helse. Da er det gjerne yngre som rammes, og det skyldes som regel at noen glemmer eller sovner fra matlagingen. –Kanskje etter en kveld på byen… Hvis ditt kjøkken ikke har en komfyrvakt, kan det være lurt å montere dette nå.

Komfyrvakt er et sikkerhetsprodukt som overvåker platetoppen på komfyren, med en komfyrvakt blir komfyren slått av før det danner seg giftige gasser, og før en brann kan bryte ut. Investering i en komfyrvakt er en liten pris å betale for den tryggheten og sikkerheten som den gir.

 

Det er krav til komfyrvakt i alle elektriske anlegg fra 2010 eller senere. Det samme påbudet kommer om du oppgraderer kjøkkenet ditt. 

  • Komfyrbranner er den vanligste brannårsaken i norske hjem.
  • Komfyrvakt vil hindre mange komfyrbranner.
  • Det er krav til komfyrvakt i alle nyere boliger.
  • Ved oppussing gjelder kravet om komfyrvakt dersom det legges opp ny kurs til kjøkkenet.
  • Samme reglene gjelder også fritidsboliger.
  • Så godt som alle komfyrbranner skyldes tørrkoking og ikke tekniske feil ved produktet.

 

 

Nedig har tilbud på komfyrvakt nå i mars.  Vi tilbyr da komfyrvakt ferdig installert for kun kr 4.250,-
Inkludert i prisen 1 stk oppmøte med inntil 60 km reisevei t/r.